På kroppens villkor

Sensing Yoga

Vad är Sensing Yoga?

Sensing Yoga är ett  mjukt sätt att röra sig på där allt sker på kroppens villkor och som vi är ämnade att röra oss. Rörelserna är mjuka, tillåtande, naturliga, och kravlösa.  Vi rör oss så som djur gör, som barn och naturfolk rör sig. Rörelserna ligger redan i våra kroppar  och vi skapar utrymme för att få tillbaka våra rörelsemönster som vi en gång haft när vi var små. Med hjälp av olika tekniker som tex gunga, vagga, lirka, skaka, kroppsgäspa får kroppen och själen komma till lugn och ro. 

Framförallt lär vi oss att lyssna inåt, hur vi mår och framförallt på kroppens signaler och på hjärtats röst-själen. Sensing är välgörande för att det just sker på kroppens villkor och bildar en massa oxytocin. Alla kan göra Sensing, inga förkunskaper krävs. Sensing Yoga är inte som någon annan yogaform. Här får vi röra oss på ett mjukt och tillåtande sätt utan linjeringar och krav och utan stretch som stressar oss.


Varför Sensing?

Vi mår bättre både i kropp och själ

Vi lär oss lyssna på kroppens signaler

Vi höjer vår vaguston

Vår psoas mår bättre

Vi minskar vår stress

Vi minskar värk

Vi återfuktar vår bindväv som bidrar till mindre stelhet och mer rörelsefrihet


 
Pandikulering/Kroppsgäsp är hjärtat i Sensing. Det här är något som djur gör ca 40 ggr per dag. 

När vi pandikulerar får hjärnan information om hur det är ställt i våra muskler och mjuka vävnader. Den skickar sedan tillbaka en åtgärd att släppa på låsningar och stelheter i kroppen.
Vi får en skön avslappning i kroppen och vi upplever frihet och mjukhet. Genom pandikulation frigörs även oxytocin som är vårt måbra- hormon. 

Hur Sensing Yoga blev en del av mitt liv

Mitt första möte med Sensing var bara ett WOW! Jag kom upp från mattan och var smärtfri. Fri från smärta i min rygg och en upplevelse av vara i nuet med mig själv och kroppen. Sensing Yogans rörelser var som gjorda för mig och min kropp och helt olikt annan yoga jag provat tidigare. Det var som att kroppen tackade mig! Jag blev kroppslycklig!

 Sensing har hjälper mig på många plan med både smärta och stelheter, men framförallt ett underbart sätt att börja lyssna inåt och reducera min inre stress.  Genom mjuka, tillåtande, intuitiva och kravlösa rörelser kan jag stilla sinnet, vara i mig själv och framförallt att kroppen får tillbaka sin rörlighet igen. 

Både själen och kroppen får utrymme att läka. 

Så här säger deltagare om Sensing Yoga

"Jag började med sensing yoga för snart ett år sen. Det har hjälpt mig att gå ner i varv efter en stressig dag på jobbet. Jag har mycket värk i kroppen med spända muskler och spänd i nacken. Efter ett pass på Sensing yogan får jag ny energi och kroppen känns så mjuk efteråt. Yogan är på kroppens villkor och du får en ny återhämtning . Kan varmt rekommendera Sensing yogan "
🙏🥰🌷🌷 / Inga-Lill

"Sensing är en fantastisk form av rörelse och töjningar som passar den person som inte kunnat finna glädje och komfort i andra former av så kallade yoga. Sensing är mycket tillåtande, det är verkligen rörelser på kroppens villkor. 

Inga översträckningar i flera minuter, inget stå på huvudet och framför allt- inget dömande eller värderande. Gillar jag inte en övning så gör jag den helt enkelt inte. Det är min kropp som får bestämma. Jag är i grund och botten en otålmodig person. Sensing är perfekt för den rastlösa att komma ned i lugn. Många övningar innefattar rörelser som att vagga, gunga och det passar mig som handen i handsken, jag som behöver rörelse för att hitta ro. Sensing passar ALLA och instruktören har stor kunskap om flera alternativ. Jag är mycket tacksam sensing kom in i mitt liv"

Johanna

"Sensing yogan är en inkännande yoga på kroppens villkor som har varit ovärderlig under min cancer behandling. 

Det är mjuka rörelser som kroppen reglerar efter dagsformen när jag går in i mig själv. Jag får vila från jobbiga tankar & det tog bort mycket illamående vid behandling. Det reducerar inre stress. Jag mår bra av det!"

Ulrika